Speciale aandacht

Royal Air Maroc doet er alles aan om u te assisteren en uw reis zo aangenaam en comfortabel te maken. Ontdek onze speciale diensten. Vind alle nuttige informatie om uw reis in alle rust voor te bereiden en bekijk ook het advies van Royal Air Maroc om zonder zorgen te reizen!

Zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen worden toegelaten op de vluchten van Royal Air Maroc tot de achtste maand van de zwangerschap op de dag van het begin van de reis. De passagier moet in het bezit zijn van een medisch attest van een gynaecoloog waarop het stadium van de zwangerschap uitdrukkelijk vermeld wordt. De passagier moet bovendien een verantwoordelijkheidsverklaring ondertekenen. 

Pasgeboren baby's

Het wordt niet aangeraden dat pasgeboren baby's in de eerste 7 dagen na de geboorte met het vliegtuig reizen.                      

Passagiers met beperkte zelfstandigheid

Royal Air Maroc besteedt extra aandacht aan passagiers met een beperkte zelfstandigheid en garandeert een optimaal niveau van comfort, veiligheid en assistentie tijdens de vlucht.
Op voorwaarde dat we vooraf geïnformeerd zijn over uw handicap en voldoende vroeg kennis genomen hebben van het gewenste niveau van hulp of assistentie, zorgen we voor het geschikte materiaal en personeel.

Nieuwe Amerikaanse reglementering m.b.t. het transport van passagiers met een beperkte beweeglijkheid

 Royal Air Maroc biedt u een ruim gamma diensten die aangepast zijn aan uw behoeften (mobiele/auditieve/visuele of mentale handicap) om uw reis gemakkelijker te maken in alle stadia:

bij de boeking, in- en uitstappen met behulp van assistentie door ons toegewijd personeel, service en assistentie aan boord ...
Deze diensten zijn beschikbaar aan boord van de vluchten van Royal Air Maroc van/naar de Verenigde Staten.

Nieuwe Amerikaanse reglementering:

De betroffen luchthavens zijn: :

VOORBEREIDING VAN UW REIS 

VIs uw beweeglijkheid beperkt (mobiele, visuele, auditieve of mentale handicap)? Maakt u gebruik van een transportmiddel? Royal Air Maroc biedt u een heel gamma diensten vanaf de boeking tot het uitstappen, opdat u reist in alle rust...

Medisch attest :

U zal gevraagd worden een medisch attest voor te leggen voor de volgende uitzonderlijke situaties :

 Voorafgaande notificatie

 In het geval van specifieke behoeften vragen we u ons vooraf te informeren voor de volgende diensten :

Specifieke behoeften

U kunt specifieke diensten aanvragen vanaf de boeking van uw reis.

Een van die diensten omvat het serveren van een speciale maaltijd (glutenvrije maaltijd, cholesterolarme maaltijd) aan boord: vergeet ons hierover niet te informeren op het moment van uw boeking.  

Informatie over de vlucht:

Het personeel van Royal Air Maroc staat steeds tot uw beschikking voor alle informatie zodat u uw reis in alle rust kunt voorbereiden :

 Begeleiding

Royal Air Maroc zal verzoeken dat u tijdens de vlucht begeleid wordt door een assistent in de volgende gevallen:

Hebt u een visuele of auditieve handicap? Als u tegelijkertijd blind en doof bent, moet u met een begeleider reizen die handelt als veiligheidsassistent.

De begeleider Gratis transport van een geleidehond

U mag reizen met een hond als emotionele of psychiatrische steun, als u beschikt over een document dat dat rechtvaardigt.

Ademhalingsdefect

U mag uw eigen draagbaar zuurstofapparaat (POC) mee aan boord nemen en gebruiken op voorwaarde dat het goedgekeurd is door de FAA (Federal Aviation Administration).

Verzeker u ervan dat u voldoende batterijen bij hebt om het apparaat te laten werken tijdens de vlucht (overeenkomstig met de aanwijzingen van de fabrikant m.b.t. tot de duur van de batterij, voor een totaal

gebruik van minstens 150 % van de maximale voorziene duur van de vlucht) en verzeker u ervan de extra batterijen zo verpakt zijn dat ongelukken en kortsluitingen uitgesloten worden.

Aarzel niet inlichtingen te halen bij onze boekingsagenten over de transportvoorwaarden volgens het type mobiliteitshulpmiddel.

Royal Air Maroc zal u voor het vertrek informeren over de maximale voorziende vluchtduur, alsook over elk deel van de reisroute binnen 48 en/of 24 uur volgend op de boeking en voor het vertrek. 

Draagbaar zuurstofapparaat POC (portabel oxygen concentrator).

Voor draagbare zuurstofapparaten (POC) vragen wij u op de luchthaven een medisch attest* voor te leggen dat opgesteld is in overeenkomst met de vereisten van SFAR-regeling (Special Federal Aviation Regulation) nr. 106.

De door de FAA (Federal Aviation Administration) goedgekeurde merken voor het luchtvervoer zijn :

Wenst u een draagbaar zuurstofapparaat (POC) te huren of kopen? Neem contact op met een van de volgende bedrijven:

Adres: Hoek Autoroute Casablanca-Rabat en route de Tit Mellil, Casablanca 20400 MAROKKO
Openingsuren: 08.00-17.00 uur
Telefoon: 05 22 76 20 00
24/7: 05 22 76 20 76
Fax: 05 22 76 20 66
E-mail : vitalaire.maroc@airliquide.com

Adres: 01 Rue ARAGO, Rés. Du palais IV quartier des hôpitaux CP 20370 Casablanca MAROKKO
Openingsuren: ma-vrij 08.30-12.30 en 14.30-18.30 uur, za 09.00 – 12.00 uur
Telefoon: 05 22 86 33 23
24/7: 06 63 43 86 31 en 06 61 32 25 58
Fax : 05 22 86 20 84
E-mail: avadmaroc@menara.ma

OP DE LUCHTHAVEN 

Check-in:

Extra bagagevrijstelling

Bovenop de bagagevrijstelling die u wordt aangeboden, kunt u gratis de volgende bagage vervoeren:
In het ruim:

In de cabine:

Identificatie van uw bagage:

Opdat uw bagage snel herkend en afgeleverd wordt, wordt er een speciaal "Priority bagage"-label aangebracht aan al uw bagage met inbegrip van uw rolstoel.
Overname van uw rolstoel (of andere voorwerpen/mobiliteitshulpmiddelen)
Reist u met een rolstoel of ander mobiliteitshulpmiddel? Meld u dan bij de check-in-balie voor ze open gaat voor het publiek.
Als u zich niet één uur voor de vlucht meldt, zal Royal Air Maroc proberen u te aanvaarden voor de vlucht, maar we zullen de vlucht niet vertragen.
In het geval dat een rolstoel of ander voorwerp/mobiliteitshulpmiddel om veiligheidsredenen niet opgeborgen kunnen worden in de cabine of de speciale garderobe of als er geen garderobe is, zal Royal Air Maroc ze in het ruim laden.
Bij rolstoelen met een natte batterij (niet-omkeerbare batterij) moet u bij de check-in zorgen voor een doos om de batterij in te verpakken en de nodige werktuigen om de batterij te monteren en demonteren.
Deze artikelen zullen voor alle andere voorwerpen in het ruim geladen worden.
Ze moeten daarom voldoen aan de aanvaardings- en laadvoorwaarden.

Assistentie op de luchthaven:

Nood aan assistentie? Aarzel niet ons daarover te informeren: Royal Air Maroc zal zorgen voor assistentie voor de volgende situaties:

Beperkingen: Is uw beweeglijkheid verminderd? Dan is het goed om te weten dat Royal Air Maroc u geen 
beperkingen zal opleggen, die niet van toepassing zouden zijn op andere passagiers zoals:

 Toegang tot informatie voor slechtzienden en/of slechthorenden:

Bent u slechtziend en/of slechthorend? Royal Air Maroc zal ervoor zorgen dat u toegang heeft tot dezelfde informatie als de andere passagiers en dat op hetzelfde moment en in alle fases van uw reis: Informatie m.b.t. de veiligheid van de vlucht, ticketbalie, check-in, vertraging en/of annulering van de vlucht, check-in, aansluitende vluchten, informatie over "Verloren voorwerpen".

 Priority check-in

Hebt u extra tijd nodig om aan boord te gaan en uw zitplaats in te nemen? Bij Royal Air Maroc kunt u aan boord gaan voor de andere passagiers (preboarding). Identificeer u daarvoor aan de gate.
Royal Air Maroc biedt u een vlotte assistentie bij het in- en uitstappen. Op die manier kunt u op uw gemak op uw stoel gaan zitten voor de andere passagiers aan boord komen. Aarzel niet om een preboarding te verzoeken.
Bij de assistentie worden indien nodig een rolstoel, een cabine voor in de rolstoel en een lift voor passagiers met een verminderde beweeglijkheid gebruikt.
Zitplaatstoewijzing (seating accommodation policy):
Wij vragen u zich te identificeren bij ons personeel (boekings- en/of check-in-personeel) zodat we u één van de volgende aan uw behoeften aangepaste zitplaatsen kunnen geven: 

AAN BOORD

Informatie aan boord:
Bent u slechtziend en/of slechthorend? Er zal gezorgd worden voor een doeltreffende communicatie, opdat u toegang heeft tot dezelfde informatie als de andere passagiers: procedures bij het opstijgen en landen, informatie over de veiligheid aan boord, vertraging/omleiding van de vlucht, programma of verandering van vliegtuig met gevolgen voor de vlucht van passagiers met een verminderde beweeglijkheid, weersomstandigheden bij aankomst, uitvoering van de service (dranken en menu's), gates van de aansluitende vluchten.
Briefing over de veiligheid:
Bent u een slechtziende en/of slechthorende passagier die assistentie nodig heeft om de veiligheidsbriefing te begrijpen? Royal Air Maroc voert individuele en discrete briefings uit zodat ook u de briefing begrijpt.
Assistentie aan boord:
Om u een reis in alle rust te garanderen, kan ons boordpersoneel u de volgende diensten aan boord garanderen en zal het ervoor zorgen dat uw reis zo aangenaam mogelijk is: assistentie bij de verplaatsing van/naar de zitplaats, assistentie bij de voorbereiding van de maaltijden (openen van de doosjes en identificatie van het eten), assistentie bij de verplaatsing naar het toilet (met of zonder rolstoel in de cabine), assistentie bij de opberging en het terugnemen van de handbagage (met inbegrip van mobiliteitshulpmiddelen).  
Aarzel niet om een preboarding te verzoeken.

Geleide- en assistentiehonden:
Bij Royal Air Maroc mag u gratis met u hond reizen op voorwaarde dat er voldaan wordt aan een aantal voorwaarden: 

Vervoer van voorwerpen aan boord:

Royal Air Maroc laat u toe de hieronder opgesomde voorwerpen mee te nemen aan boord, op voorwaarde dat ze opgeborgen kunnen worden volgens de veiligheidsvoorschriften m.b.t. gevaarlijke stoffen: 

Als u van plan bent een medisch elektronisch toestel te gebruiken tijdens de vlucht, neem dan ten laatste 48 uur voor het vertrek contact op met Royal Air Maroc om het aantal vereiste batterijen voor uw vlucht te bepalen.
Klik voor meer informatie op de volgende link
Un document à télécharger sur cette page (lien File):

Boeking

Vluchten

(  Required field)

Asterisk geeft verplichte

Flight type
First flight

, Required field

Please enter "Vertrek"

* Vertrek airport list

, Required field

Please enter "Aankomst"

* Aankomst airport list
Second flight

, Required field

Please enter "Vertrek"

* Vertrek airport look up|

, Required field

Please enter "Aankomst"

* Aankomst airport look up|
Date First flight
Date Second flight
Flight date

, Required field

Please enter "Vertrekdatum"

* Open Calendar

, Required field

Please enter "Terugkeerdatum"

* Open Calendar
Flight passengers
Flight payment

Auto's

Bij Royal Air Maroc kunt u online uw huurauto boeken voor al onze bestemmingen en talrijke andere op de hele wereld. Dankzij ons partnerschap met Europcaren Holiday Autos kunt u er zeker van zijn dat u de beste tarieven vindt voor uw huurauto voor uw zakenreis of vakantie.
Bovendien kunnen ons Safar Flyer-klanten mijlen verzamelen bij onze partners en profiteren van heel voordelige kortingen.

 Opmerking : als u gebruik maakt van deze dienst, zult u doorgestuurd worden naar de websites van onze partners die verantwoordelijk zijn voor alle aspecten met betrekking tot deze dienst.

holiday autos Europcar

Reserveer uw auto

Newsletter

 

Krijg onze aanbiedingen, promoties en laatste nieuws direct en exclusief via e-mail.

Please wait...